Avontuurlijke zomerschool 2022

Klimmers

Doelgroep

Jonge nieuwkomers uit Antwerpen, tussen 12 en 15 jaar

Aantal deelnemers

Minimum 6, maximaal 12

Inhoud

Doorheen sport en groepsdynamische opdrachten creëren we taaloefenkansen. De infrastructuur van onze klimzaal in SPRK biedt een brede waaier aan sportmogelijkheden. Park Spoor Noord, waar onze werking gelegen is, biedt bovendien de mogelijkheid om ook outdoor sport- en groepsactiviteiten op te zetten in de stedelijke context van Antwerpen.

De eerste week gaan de sport en groepsdynamische opdrachten door in de klimzaal en in Park Spoor Noord.  We kiezen voor sport- en groepsopdrachten waarbij de deelnemers in interactie gaan met elkaar en communiceren in het Nederlands nodig is om de opdrachten te kunnen volbrengen. Deelnemers leren instructies van groepsopdrachten begijpen en leren vragen om verduidelijking waar nodig.
De tweede week gaan we op zoek naar stukjes natuur in en rond Antwerpen. De activiteiten kunnen variëren van fietsen, wandelen en kamperen tot vlotten bouwen. Enerzijds leren jongeren Antwerpen beter kennen en in al haar veelzijdigheid appreciëren. Anderzijds kiezen we de activiteiten zo uit dat jongeren in groep ervaringen opdoen die ze niet alledaags meemaken en die ze in groep samen beleven.

Waar

Klimzaal Rising You
SPRK
Park Spoor Noord
2060 Antwerpen

Wanneer  

  • Van maandag tot en met vrijdag, telkens van 09:30 uur tot 16:30 uur
  • Van maandag 17 juli tot en met vrijdag 29 juli 2022

Inschrijven

Via deze webpagina.
Inschrijven is verplicht.

Prijs

Gratis

Datum

maandag - vrijdag 18 - 29 juli 2022
Verlopen

startuur

09:30 - 16:30
Klimzaal Rising You

Locatie

Klimzaal Rising You
Damplein 35, 2060 Antwerpen
Lara

Begeleid(st)er

Lara
Telefoon
+32 3 375 57 92
Email
club@risingyou.be