Klimvaardigheidsbewijzen en cursussen

Wil jij veilig en zelfstandig leren klimmen? Daar zijn de klimvaardigheidsbewijzen voor! In 3 stappen word jij een volledig zelfstandig klimmer, zowel in zaal als op rotsen.

Klimmen in top-rope systeem in klimzaal

De opleiding indoor toprope (KVB1) leert je alle technieken aan om veilig, indoor na te klimmen. Bij toprope klimmen volgt de klimmer het touw dat bovenaan de muur door een omlooppunt loopt. De zekeraar houdt het andere touweinde vast.

We sluiten de opleiding af met een evaluatiemoment. Zo kan je het KVB1 behalen. Met een KVB1 krijg je toegang tot de meeste klimzalen in Vlaanderen.

Voorklimmen in zaal

De opleiding indoor voorklimmen (KVB2) leert je alle technieken aan om veilig, indoor voor te klimmen. Bij indoor voorklimmen bevestigt de klimmer zelf het touw tijdens het klimmen in de haken op de wand. Het touw volgt de klimmer en wordt onderaan vastgehouden door de zekeraar.

We sluiten de opleiding af met een evaluatiemoment. Zo kan je KVB2 behalen. Wil je graag voorklimmen in een Nederlandse, Vlaamse of Brusselse klimzaal? Dan moet je een KVB2 hebben om toegang te krijgen.

Voorklimmen op rotsen

In de opleiding outdoor voorklimmen (KVB3) leer je alle technieken om zelfstandig veilig te klimmen op geëquipeerde rotsmassieven. Geëquipeerde rotsmassieven zijn rotswanden die van boorhaken voorzien zijn. Zo kan je er veilig klimmen en afdalen. Er zijn verschillende touwtechnieken nodig om dit op een veilige manier te doen.

Agenda

Geen evenementen gevonden!